Digitalt Inspirasjonsdag IT-Forum Bodø

For niende året på rad arrangerer IT-Forum Bodø inspirasjondagen. I år må vi imdlertid gå digitalt. Det gir oss mange muligheter til å skape et fantastisk program! Tittel Start Varighet Påmelding Ledig Legg i kalender

04. september 2020

IT-Forum Bodø inviterer skoleklasser og næringsliv i hele Nord-Norge til å delta på den digitale Inspirasjonsdagen fredag 4. september. Selve sendingen vil foregå i Microsoft Teams, og lenken til arrangementet vil bli delt her på eventen i god tid før gjennomføringen.

Inspirasjonsdagen er skapt for å vise elever og studenter bredden av muligheter en IT- eller annen teknologisk utdanning kan gi. For elever og studenter som allerede er i gang med en IT-utdanning er målet å inspirere og motivere dem til å stå på videre i studiene. For de som enda ikke har valgt en slik utdanning håper vi at Inspirasjondagen kan bidra til å skaffe dem et bedre grunnlag til å vurdere om dette kan være noe for dem.

Årets program er kanskje det mest spennende i Inspriasjonsdagens historie. Vi vil få servert fem foredrag, og foredragsholderne vil sitte i Bodø, Oslo, England, Uganda og Japan. Fire av dem er imidlertid nordlendinger! En utfyllende presentasjon av foredragsholderne vil komme her, i god tid før selve gjennomføringen.

Lenke til arrangementet får du ved å trykke her.

Program:

09.00 – 09.30: Bodø og Tokyo: Lokale IT-talenter om hvor de er og hvor de vil. Foredragsholdere Kristin Laahne Olsen og Svein-Arne Hartveit.

09.30 – 10.00: Jenter, IT, sporing og personvern. Foredragsholder Sarah Lamb (UK).

10.00 – 10.15: Pause

10.15 – 10.45: Tech-gründer – Fra Norge til Uganda. Foredragsholder Thea Sommerseth Myhren.

10.45 – 11.15: Trender innen teknologi og utvikling. Foredragsholder Marius Sommerseth.

Sarah Lamb is the founder of Girl Geek Dinners. She visited Bodø in 2014 and gave a speech in our «Inpirasjonsdag» back then, Girl Geek Dinner was found in 135 cities spanning 23 countries globally. The inspiration and purpose of these groups is to inspire and encourage women and girls into the IT sector. Today Sarah works at a company called digi.me and is still active in GGD. Sarah will give a talk about how she came to create Girl Geek Dinners, how the events grew and why IT is not exclusiveluly for the men and boys of the world. She will also give an overview of what she is working on today at digi.me including their latest privacy focused solution to support people returning to work safely during the Coronavirus pandemic

Kristin Laahne Olsen er utdannet dataingeniør fra UiT Bodø, og jobber i dag som produktleder i DX. Her jobber hun blant annet med produktutvikling, hvor planlegging av videre funksjonalitet for produktene, samt identifisere mulige forbedringer er en stor del av arbeidshverdagen. I sin presentasjon vil hun fortelle om bakgrunnen for sitt utdanningsvalg, utdanningen, jobben i dag, samt gi noen velmente tips og råd til de som ønsker å ta del i IT-næringen sin rivende utvikling.

Marius Sommerseth omtaler seg selv som en digital potet. Han kan brukes til det meste, men liker best når de rundt han gror og vokser! Marius har mastergrad i datateknikk fra NTNU og har siden 2006 jobbet med teknologi og utvikling i Oslo-området. Han har blant annet vært konsulent i Capgemini og hatt lederroller i SAS Institute og KPMG. I dag er han leder for digitalisering og innovasjon i Sporveien AS – Norges største leverandør av kollektivtrafikk, i tillegg til å være styremedlem i faggruppen BI & Analytics i Den norske dataforening. I sin presentasjon for IT-Forum Bodø vil Marius snakke om teknologiske trender og knytte det opp mot hva som er viktig å tenke på for å få endringer som holder seg. Han vil også komme inn på megatrender innen utvikling. I den forbindelse vil det også være naturlig å komme inn på innovasjon – altså mye av det Marius i dag jobber med i Sporveien.

Svein-Arne Hartveit kommer fra Bodø, påbegynte bachelor i datateknikk i Narvik, men gikk etter hvert til å studere 3d/animasjon på Norges kreative fagskole i Trondheim. Etter endt studie fortsatte han i samme retning på en 3-årig bachelor utdannelse ved Media Design School i Auckland, New Zealand, blant annet med foreleser som hadde jobbet med Lord of The Rings. Samtidig som han studerte, så lærte han seg japansk med tanke på å jobbe innenfor animasjonsbransjen i Japan. Anime og manga kulturen er blitt populært i vesten og er en stor eksportvare for Japan. Etter endt studie på New Zealand kom han hjem til Bodø, søkte og fikk deretter jobb i Anima Inc (Shinjyuku /Tokyo) som 3D character modeller. Han bor nå i Tokyo og pendler til jobb, arbeidspråket er japansk. I sin presentasjon blir vi bedre kjent med veien Svein-Arne har hatt til jobben han har i dag, hvordan han ikke bare har måttet lære seg fag men også et nytt og fremmed språk for å nå drømmejobben, og vi får se eksempler på hva han jobber med og har levert i Japan.

Program

Start 04. september 2020 Dag 1 09:00-11:30 (fredag 04.09) Varighet 2.5 timer Instruktør IT-Forum Bodø Ansvarlig Tom Steffensen Bindende påmelding Ja Påmelding 04.09.2020 08:45 Ledig Frist utløpt Lokasjon/møterom Legg i kalender