Inspirasjonsdagen 2021

For tiende året på rad inviterer IT-forum Bodø skoleklasser, studenter og næringsliv til Inspirasjonsdagen. I år arrangeres Inspirasjonsdagen tirsdag 28. september i KRAFT Bærekraftsenter i Bodø. IT-forum fyller 20 år i år, og dette vil vi forsøke å markere på en så koronavennlig måte som mulig. Tittel Start Varighet Ledig Legg i kalender

28. september 2021

Inspirasjonsdagen er skapt for å vise elever og studenter bredden av muligheter en IT- eller annen teknologisk utdanning kan gi. For elever og studenter som allerede er i gang med en IT-utdanning er målet å inspirere og motivere dem til å stå på videre i studiene. For de som enda ikke har valgt en slik utdanning håper vi at Inspirasjonsdagen kan bidra til å skaffe dem et bedre grunnlag til å vurdere om dette kan være noe for dem.

På grunn av koronapandemien vil det være begrenset med fysiske plasser, men Inspirasjonsdagen vil også streames. Vi kommer tilbake med mer informasjon om streaming og påmelding

Årets inspirasjonsdag starter 08:30 med servering av frukt og kaffe, og avsluttes med en felles lunsj klokken 11:30. Aktører dere vil møte på årets Inspirasjonsdag er Signal, Nordkontakt, IRIS, NRK og Salten Regionråd. I tillegg vil styremedlem Terje Fallmyr ta oss med på IT-forums reise gjennom de siste 20 årene, som en liten markering av at IT-forum fyller 20 år.

Målgruppen for arrangementet er elever, studenter og næringsliv.

PS: Fysiske deltakere begrenses opp til 50 stk. 

Påmelding skjer her: https://forms.gle/X7ZWQKtJi84aAZwt8

___

Lenke til Facebook-arrangementet får du ved å trykke her. 

 

Program:

08:30:    Dørene åpner. Det serveres kaffe og frukt

09:00:    Velkommen til KRAFT-senteret v/ Marianne Bahr Simonsen

09:10:    Terje Fallmyr - «20 år med IT-forum

09:30:    Signal - «Signal til alle overalt»

10:00:   Nordkontakt & IRIS - «IRIS IKS – Digitalisering og automatisering»

10:30:    NRK - «Produktutvikling i NRK, med fokus på YR og mobilutvikling»

11:05:   Salten Regionråd - «Digitalisering av offentlig sektor; bit for bit mot               sammenhengende tjenester med innbyggeren i sentrum»

11:30:    Lunsj

___

Mer om foredragene:

 

Signal:

Teknisk direktør/ CTO i Signal Bredbånd, Aage Blankvoll, vil presentere både Signal og Altibox for oss. Her får vi fortalt om infrastruktur og tilgjengelighet av kapasitet, altså status ultimo 2021, i tillegg til at vi får forklart hvordan Signal skal nå sin visjon «Signal til alle overalt». Deretter vil Blankvoll fortelle oss om Altibox Operation Center, som kommer til Bodø. Sistnevnte vil dreie seg om både overvåkning av «Norges råeste fibernettverk» og oppbygging av overvåkningssenteret i Bodø, samt deres kompetansebehov.

 

Nordkontakt & IRIS:

I dette innlegget møter vi IT-sjef hos IRIS IKS, Marcus Samuelsen, og forretningsutvikler hos Nordkontakt, Vemund Kristiansen. De skal fortelle om datadrevet sirkulærøkonomi – en nøkkelfaktor for å lykkes med bærekraft. IRIS gir et nærmere innblikk i sine pågående prosjekter, sammen med Nordkontakt, og forteller derfor også om en bransje som historisk sett er preget av liten digital utvikling. Dette er et spennende samarbeid mellom to av IT-forums medlemsbedrifter.

 

NRK:

Produktutvikling i NRK, med fokus på YR og mobilutvikling. Mer informasjon kommer.

 

Salten Regionråd:

Prosjektleder for «Ett digitalt Salten» hos Salten Regionråd, Tom Erik Holteng, vil fortelle oss mer om digitalisering av offentlig sektor; bit for bit mot sammenhengende tjenester med innbyggeren i sentrum. I tillegg vil vi høre med om fremtiden og muligheter her, samt hvordan offentlig sektor står inne i en omfattende digital omstilling og hvorfor digitalisering og innovasjon er en forutsetning for bærekraft og for å kunne dekke mellommenneskelige behov i fremtiden. Salten Regionråd er en av IT-forums nyeste medlemsbedrifter, og vil derfor også fortelle kort om hvorfor de ble med i IT-forum.

___

Vi gleder oss til å se dere på årets Inspirasjonsdag! Følg med for påmelding og mer informasjon fortløpende 😊

Program

Start 28. september 2021 Dag 1 08:30-12:00 (tirsdag 28.09) Varighet 3.5 timer Instruktør IT-Forum Bodø Ansvarlig Johanne Aadde Bindende påmelding Ja Ledig Frist utløpt Lokasjon/møterom Legg i kalender
Illustrasjonsfoto av Inspirasjonsdgen