Sommerprosjekt for studenter hos Skatteetaten 

IT-Forum er glad i å skryte av våre medlemsbedrifter, og her er en gøyal sak fra i sommer!

Utvikle en løsning basert på tips!

Fra midten av juni til midten av august hadde sju studenter med bakgrunn fra studier i informatikk, teknologi, matematikk, økonomi og rettsvitenskap sitt arbeidssted på skatteetatens kontorer i Bodø. Gjennom et sommerprosjekt skulle de utvikle en ny løsning for behandling av den store mengden tips skatteetaten mottar årlig.

Sommerprosjektet hadde som mål å ta for seg et viktig og relevant tema for skatteetaten, med utviklingspotensial og elementer av ny teknologi, maskinlæring, forretningsutvikling og juss. Skatteetaten forteller at de jobber kontinuerlig med å forbedre måten de løser sitt samfunnsoppdrag. «Å la et tverrfaglig team av unge medarbeidere se på aktuelle problemstillinger er svært spennende for oss, og gir oss ny innsikt, perspektiver og løsninger».

Tar i bruk studieteknikk og lærdom inn i bedriften

Hensikten med prosjektet var også å fremheve skatteetaten og Bodø som en attraktiv og fremoverlent arbeidsplass. Studentene fikk mulighet til å bruke og teste det de har lært til nå i studiene, og en unik mulighet til praktisk arbeidserfaring.

«Gjennom sommeren har studentene utforsket hvordan skatteetaten kan videreutvikle hvordan vi jobber med tips» forteller Anna Maria Krokstrand, fungerende underdirektør i Skatteetatens divisjon Innsats, avdeling Innsikt. «Tips er en viktig informasjonskilde som vi bruker aktivt når vi løser vårt samfunnsoppdrag. Vi ønsker å behandle og verifisere tipsene på en sikker og effektiv måte, og det er her våre studenter virkelig har fått utfordret sin kreativitet. Gjennom prosjektet har de blant annet testet måter å bruke ny teknologi som maskinlæring og kunstig intelligens som verktøy i tipsverifiseringen (basert på fiktive data), samt vurdert både sikkerhetsmessige og juridiske aspekter. Studentene har også brukertestet løsningen for mottak av tips, og fått god og verdifulle tilbakemeldinger». 

Hva mener dere studentene sitter igjen med?

«Studentene har fått verdifulle erfaringer fra prosjektet. De har fått erfare hvordan det er å jobbe sammen med nye mennesker om komplekse problemstillinger. De har etablert nye relasjoner, og fått testet egen kunnskap for å løse en reell utfordring. Å jobbe i et tverrfaglig team har vært spesielt nyttig, da de har fått innblikk i hverandres fagområder (programmering – data science – juss – økonomi/entreprenørskap).»

Våre ansatte har lært minst like mye som studentene når det gjelder bygging av tverrfaglige utviklingsteam med unge medarbeidere. Bodø har fått vist seg fra sin beste side med en fantastisk sommer, og studentene har fått et godt innblikk i hvordan det er å jobbe i skatteetaten. Vi er veldig fornøyde med resultatene av prosjektet, og vurderer allerede hvordan vi kan videreutvikle studentenes ideer, avslutter Krokstrand.

Studentene som deltok i årets sommerprosjekt var:

  • Thor Fengsrud Brinchmann MS. Fysikk og matematikk, NTNU, opprinnelig fra Bodø
  • Thor Alexander Fransplass, MS. Teknologi, NTNU, opprinnelig fra Bodø
  • Ibrahima Secka, B. Teknologi, OsloMet, kommer fra Oslo
  • Jesper Stockkamp, MS. Rettsvitenskap, UiB, fra Bodø
  • Marie Mariussen, MS. Økonomi og administrasjon, NTNU, fra Bodø
  • Hans-Christian Lønne, MS. Informatikk, UiB, fra Ålesund
  • Julie Mjelde, B. Økonomi og administrasjon, OsloMet, fra Bodø

Er du medlem av IT-Forum? Driver din bedrift med spennende arbeid som du ønsker vi skal legge ut på våre kanaler? Ta kontakt!

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler, les mer i vår personvernerklæring.

Hopp rett ned til innholdet